Sapanca'dan Atraksiyon Manzaraları

Haziran başında, basındaki arkadaşlarla HP'nin düzenlediği ve yeni fotoğraf makinesi R927'yi tanıttığı iki günlük bir bir Sapanca gezisine katıldık. Yahu Sapanca'nın öğrencilik zamanından hatırladığım kadarıyla şahane bir yer olduğunu biliyordum da, bu kadarını tahmin etmiyordum. İstanbul'dan 800-900 KM yol gitmeden Doğu Karadeniz'i görmek istiyorsanız, buyrun Sapanca'ya diyorum, o kadar.

Şimdi dakika bir gol bir, neden atraksiyon diyorsun? Gitmisşiniz gezmişsiniz ne güzel diyeceğiniz gelebilir. Bizler masa başında hayatta kalan kişileriz, normal insanlarböyle işlere kalkıştığında onun adı etkinlik olur. Biz yaparsak anca adı atraksiyon olur.

Neyse, lafı fazla uzatmayayım de atraksiyon görüntüleriyle sizi başbaşa bırakayım.

Aklıma gelmişken, arada göreceğiniz panaromik fotoğraflar HP 927 ile çekilip makinede birleştirilen görüntülerdir. Makine bu konuda gayet iyi; fakat göreceğiniz üzere 5 tane 8 MP fotoğraftan tek bir fotoğraf oluştururken resimleri en yüksek çözünürlükte kullanmıyor.

Test Merkezi: E Nomine


Test merkezimizin bu geceki konuğu Alman E Nomine grubu ve/veya projesi. Tripsinojen salgısı artıran, insanı "bu ne yahu?" düşüncelerine sürükleyen grup, ilginç çalışmalara sahip. Şimdi efendim endüstriyel desek değil, trance desek değil, arada giren korolar da Händel falan değil... Ben çözemedim.


Bu grubu, berkin.youaremighty.com adresinde bulunan müzik aracılığıyla keşfettim. Tabii anlayacğaınız üzere bu adresi kendinize göre şekillendirebiliyorsunuz. Ben esas bu adresi Mount&Blade'in yapımcılarından Armağan Yavuz için verilmiş şekilde buldum. Ne alaka, değil mi?

Bu arkadaşlar özgünlük konusunda size inginç tatlar verebilecek durumda. Tabii her şarkıları güzel diye bir kaide yok; ama ilginç ve sert şeyler dinlemek isterseniz, bence buyrun bir şekilde edinin. Benim şimdiye kadar dinleyebildiklerimden önereceğim şarkılar "Schwarze Sonne" ve "Vater Unser". Özellikle Vater Unser şarkısında şarkı boyunca dua okuyan amcanın sesi etkileyici bir tona sahip ve triplerden triplere sürüklenmeniz işten değil. Nedendir bilinmez kaba diye itham edilen Almanca aynı zamanda sert tonlamaları sebebiyle gayet de etkileyici olabiliyor demek ki.

Neyse, bence benim dememi bırakın ve bir şekilde dinleyin. Memnun kalmazsanız para iade.

Selâm Olsun!

Benden selâm olsun Mehmet'e. Biz Mısır'da Arapça şarkı nakaratlarına "yalelelli" yaparken adam Yale yollarını açmış, yollara düşme hazırlıklarındaymış. Yale dediğim şey kapı kilidi olan değil tabii, üniversite olan...

Beşi altı kuruştan yedi yumurta diyorum, başka birşey demiyorum. Yürü aslan, kim tutar!

Mısır Fotoğrafları

Üzerinden çok geçemeden Mısır'da çektiğim ve çoğu bişeye benzemeyen fotoğrafları yayınlayayım. Buraya tıklayın ve indirin.