On Paladin'le Karazhan!

Evet bana da garip geldi ama yapmışlar. Tabii ki Koreliler!

Buradan bakınız!


Her Türk asker doğar...
Her Koreli gosu doğar...


(oops Korelilerin linkini kaybettim, bu Almanlarınmış. Neyse, BE paladin görelim biraz.)

Sansur That Please!

İngilizce'ye olan yatkınlığımız şahanedir. Bir de buna bakın. kendisi Youtube'daki bir video ve bir üstbaşlıkla Facebook.com'da geziniyor.


Yaa yaa, işte böyle. Sarsıldığınızın farkındayım.

Nasrettin Hoca Hakkında Kısa Bir Söz

Nereden duyduğumu hatırlamıyorum; ama Nasrettin Hoca hakkında çok güzel bir sözdür:

Ölümünden sonra yaşamış çok insan vardır; ama doğumundan önce de yaşamış sadece Nasrettin Hoca vardır.

Reklam Amaçlı Bir Yazı :)


Hayır para almıyorum bunun için; ama öldürücü bir bileşimden bahsetmek istiyorum. Müzik dinlemeyi seviyorsanız geçen gün Nirvana'ya nasıl ulaştığımı söyleyeyim, belki işinize yarar.

AKG Hakkında

Harman Industries'in bir parçası olan AKG, Avusturyalı bir ses sistemi üreticisi. AKG'nin Türkiye mümessili olan SF RKD'den Derya Hanım'la uzunca süredir basın bültenleri ve ürünlerle ilgili görüşüyoruz. Özellikle kişisel çoklu ortam ürünleri hem çalıştığım yayın olan ShiftDelete.Net'in okurlarının ilgisini çekiyor hem de benim yazmaktan ve kullanmaktan zevk aldığım ürünler.

Yeni Modellerle Nirvana Yolu

Geçtiğimiz gün nihayet yeni AKG ürünlerininin memlekete geldiği bildirilmiş, tanıtım amacıyla SF RKD'den iki tane kulaklık gönderilmişti. Bunlardan K 414 P daha çok kişisel kullanım ve yanda taşımaya yönelik bir ürünken K 601 çok pahalı bir monitör kulaklık. K 601'in hakkını verebilmek için oldukça iyi bir ses çıkışına ihtiyacınız var. Baktım elde avuçta sağlam bir ses kartı kalmamış, hemen Creative ile temasa geçtim. Sağolsun, Mert beni kırmadı, bir sonraki uğrayışında çok temiz ses ürettiğini bildiğim Digital Music SX ürününü getirdi. Ürünün üzerinde 3,5 mm jak değil, kulaklığın doğal arabirimi olan çeyrek inçlik çıkıştan var. Kendisi USB'den sisteme bağlanan harici bir ses işlemcisi olduğu için "kasa içindeki X-Fi" durumuna düşmüyor.

Kasa içindeki X-Fi Ne Ola ki?

Burada hemen kasa içindeki X-Fi olayını anlatayım: Creative'in X-Fi'ışu an için son kullanıcıya yönelik olarak üretilen ve stüdyo kalitesinde ses işleme ve daha fazlasını sunan bir ses işlemcisi. Genellikle çok sağlam etiketlerle raflarda bulunan birçok X-Fi çeşidini mağazalarda bulabilirsiniz. Diğer taraftan en iyi X-Fi işlemcili ses kartını bile elektromanyetik yalıtımdan (teknik olarak olan ama uygulamada...) yoksun olan bilgisayar kasalarına taktığınızda deli gibi parazitle karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla, kulağınız fazla keskinse, harici ses işlemcileri çok daha iyi. Terratec, Creative, Philips, Yamaha ve benzeri birçok marka bu tür ürünleri sunuyor. Tabii Creative ürünleri daha bulunabilir. Harici bir X-Fi arıyorsanız, X-mod'u önerebilirim.

Birlikten Zevk Doğar!

Ben bu müthiş ikiliyi bir araya getirdim ve... Daha fazla anlatamıyorum. Müthişti.

Iron Maiden Piano Tribute!


Piyano gibi gelişmiş bir çalgının bayık şeyler çalınmakta kullanılmasını kınıyorum. Bunu yapan ne güzel yapmış ama! Iron Maiden Piano Tribute! Nasıl olur demeyin; bir yerden bulun dinleyin. Zira ben ne desem boş. Can I Play With Madness eseriyle dinlemeye başlayın da imana gelin hatta.

- Can I play with madness?
- Of course, why not? Please do.


Muhteşem dinlemeler dilerim.