Şarkıların İzinde: It's a Beautiful Day

Sarah Brightman hakkında çok fazla birşey yazmaya gerek var mı, bilmiyorum. Ben susayım o söylesin.







un bel giorno per morire

24 Nisan'a Az Kaldı

Ermeni Soykırımı iddialarının tekrar gündeme geleceği 24 Nisan günü yaklaşıyor. Çok ilginçtir basın henüz konuya uyanmadı. Tayyip'ti, partiydi; pirinçti, Kamer Genç'ti derken daha hiçbir yayın organı Corç Dubleve Buş'un ne diyeceğini haber yapmadı. Hatta öyle ki, Vaşingtın DiSi'ye yakın haber çevreleri de konuyu çok fazla didiklemedi.

İçimde, bu defa Dubleve kardeşimiz, "Kestiniz ulan, doğradınız herkesi; katil manyaklar. Barbar Türkler!
(ŞAAAKK!! Eliyle oturtma hareketi yapıyor) Ooh bu da kapak olsun!" minvalinde bir şeyler diyecek de, oldu bittiye getirilecekmiş gibi bir his var.

Haydi hayırlısı, diyoruz da bu işte bir hayır çıkarsa at yelesinden de dantel örülür. Gerçi o söz öyle değildi. Neyse..

Trajedidir, dramdır, kötüdür, odur budur. Yüz yıl öncesinde bulunduğumuz coğrafya içinde hiçbirimiz çok şenlikli zamanlar geçirmiyorduk. Ama şunu söylemezsem çatlarım: Ermenistan'ın 2007'deki tahmini nüfusu 3 milyon civarında. 20. yüzyıl içindeki nüfus artış miktarlarını hesaba kattığımız aklıma bir soru geliyor: Yahu kardeşim biz kesecek bir milyon tane Ermeni kardeşimizi nereden bulduk?



Şarkıların İzinde - L'Amore Sei Tu

Whitney Houston'un seslendirdiği I'll Always Love You eserini bilmeyen yoktur. Hatta zamanında Bodyguard isimli filmde de karşımıza çıkmış, Whitney ablamızın kamera karşısındaki performansını da görmüştük. Tabii bir de Jet Li'nin Bodyguard filmi var ki, ben aslında onu tercih ederim.

Bu defa bu şarkıyı Katherine Jenkins adlı, benim sesini çok beğendiğim bir ablamız seslendiriyor. Bulduğum her yerde yorumlarını dinlemeye çalıştığım Katherine Jenkins'in bu yorumunu oldukça beğeniyorum. Bir gün olur da birisine tutulursam kendisine bu şarkıyı seslendirmek istiyorum (şişkoyum ya, potansiyel tenorum arkadaşım. :) Gelmeyin üstüme!) Öhm, neyse...

I'll Always Love You'nun İtalyanca seslendirilmesi olan L'Amore Sei Tu eseri Katherine Jenkins'ten dinliyoruz.






İnsanlık Adına Utanç Manzaraları


Arada bu rezilliğe itiraz edenler var ama, müstehaktır, kanun budur diyenler de çıkıyor. 21. Yüzyılda böyle bir uygulama, hayvanlıktır. Birkaç yüzyıl önce zaten


Utanıyorum.

...tekrar düşündüm de. Niye utanacağım yahu. Sanki benim insan olmak gibi bir iddiam var (kinaye yok). Elime bir güç geçerse neler yapabileceğimi herkes biliyor mesela. NIHAHAHA! Öhm, neyse. Ayıp işte.