Ziraat Bankası'nın Yeni Reklamındaki Şarkı

Ziraat Bankası'nın horozlu bir reklamı şu sıralarda televizyonda görüntülenebiliyor. arkada gayet alaturka ezgilerle bir şarkı çalınıyor. Bunun ne olduğunu bilen var mı?

What shall we do with a drunken sailor veya sadece Drunken sailor olarak bilinen şarkı. Bir denizci şarkısı ve hafif İrlanda ezgisi tadında. Türkçe meali ise, "sarhoş denizciyi ne yapmalı" olan şarkı, her dizesinde bu denizciye türlü ayıltma bahanesiyle tacizi konu alıyor.

Şarkının sözlerini burada bulabilirsiniz. (Wikipedia) Şarkı söylenirken "early" söcüğü alışılmışın biraz dışında telaffuz ediliyor.

Şarkıyı dinlemek için bu bağlantılara bakabilirsiniz. Koro veya Country tarzı için bağlantılara tıklayın.


Yeni Trafik Canavarı Yakında Aranızda

Son zamanlarda aldığımız eğitimlerden sonra Hakkı'yla birlikte, yazılı sınavları hiç çalışmadan geçerek, ilk direksiyon sınavını Mart başında Almanya'da olmamızdan dolayı kaçırarak ikinci sınavda B sınıfı araç ehliyeti almaya hak kazandık. Ama benim için her şey bitmedi.

Ben hemen bir sınav için daha başvurdum ve A2 için yola devam ediyorum. A2 sınıfı araç ehliyeti, motosikletler için geçerli olan... Eğer önce B sınıfı ehliyeti alarak üzerine A2 için başvurursam iki defa ehliyet için vergi ve masraf ödediğimi öğrendim. Dolayısıyla B'yi almadan yanına A2 yaparak olaya bir defada noktayı koymayı hedefliyorum.

18 Nisan'da olsa gerek geçmem gereken bir fark sınavı var ve sadece 20 soru yaparak çıkacağım. İşin teknik kısmını iyi bildiğim için yine çalışmayı planlamıyorum. Motor sürme konusunda ise derslerde arabadan daha az zorlanacağımı düşünüyorum. Tabii ne zaman kendine motor alırsın diyorsanız, daha çok var. Çünkü ben ciddi kalıplı bir şey bakıyorum. Bavyera'nın bağrından kopup gelen ve motor hacmi 1 litrenin üzeride olan şeylerden bahsediyorum.


Şarkıların İzinde - Isabel

Zamanında EkşiSözlük'te gezerken, Gregorian hakkında "erkek sesinin de rahatlatıcı olabileceğini gösteren girişim" tarzında bir yorum okumuştum. Sanırım ben ikincisini de buldum: Il Divo. Dört opera tarzı söyleyen erkekten oluşmuş "boyband" diyebileceğimiz grup, klasik parçaların yanı sıra pop eserlerini de klasik bir dokunuşla yorumluyor. Ancora albümündeki Isabel isimli şarkıları da hafif müziğin duygusal bir havayla yorumlanıp sunululduğu bir parça. Tabii bazı insanların gıcık kaptığı, "İtalyanca değilse opera olamaz" yaklaşımı bazı eserler için gösterilmiş. Fazla takılmayın derim.

Tıklayın - Dinleyin

Bu da İnsan...


Yorum yok, adam konuya uzak, laf olsun diye yazıyor belli ki:

Haber burada, tıklayın.

Ahan da yorumu:

"Kendinize Özel CDler Yaratın" Ne demek bu Haber7 editörleri. Bari siz bunu yapmayın be. Soruyorum size Yaratmak kime mahsustur. Yapmak kime mahsustur. Artık Şu Kopyala Yapıştır işini yapmayın veya Kopyala yapıştır yaptıysanız bile Okuyun bir defa.

Diyecek bir şey yok. Abi çok kaptırmış belli ki. :)

Hannover'den Selamlar

Aslında Salı'dan beri buradayım, ama yazmaya vakit olmadı. Messe'nin altını üstüne getirmeye devam ediyoruz. Şu sıralarda montaj ve video yayınlama işlerini sürdürüyorum. ekibin geri kalanı ise ekşında.

Daha sokaklarda fotoğraf çekme vaktim olmadı, olursa hemen sizle paylaşacağım. :)


Massachusetts Yollatı Taşlı...

Değerli arkadaşım Aybek'in olaya noktayı koyup MIT tarafından işletme yüksek lisans programına kabul edildiğini öğrendim. Bakalım, daha kimleri yurt dışına göndereceğiz? Tabii bunu gecenin bir yarısı öğrenip günlüğe yataktan yazıyorum, o da ayrı dava. klavyeli telefon güzel bir şey. :)

Şimdiden bol şans.