Gerçekler Zamanla Anlaşılır

Tayyip'in yakışıklı fotoğraflarını yayınlayan, din odaklı olmasa da gayet tutucu bir yayın organı olan Zaman gazetesinde bir "yorum" sayfası vardır. Oraya ara sıra bilim insanları veya başka kişiler, Zaman gazetesinin yayın olarak beğenmediği kişi, kurum veya kuruluşlara laf atıcı yazılar yazarlar. Yani çok da bi feyz alınacak niteliği yokken yazarları, son günlerde gördüğüm üzere, genellikle akademik unvanlara sahip kişilerdir.

17 Austos 2007 tarihli sayısının yirmi dördüncü sayfasında bulunan "Yorum" başlıklı yazıdaki yazar ise ilgi çekici. Bir akademik açıdan doktor unvanına sahip dostumuz, çalıştığı (yerin ismi yanlış yazılmış ama ben düzelteyim) Holy Cross University'den bildiriyor. Birleşik Devletler'de tarikatler, herhangi bir sivil toplup kuruluğu gibi çalışabiliyorlar hatta bu tarikatlere bağlı okullar da olabiliyor. Holy Cross da bu tür bir okul. Jesuit, Türkçe'de Cizvit deniliyor sanırım, inanca sıkıca bağlı olduğunu belirten okulda akademisyen olarak çalışan bu dostumuz, konu halkın teknik olarak 2/5'inin nefret ettiği cehape'ye veryansın ederken, içeriğin Zaman gazetesinde yayınlanması sorun olmamış olsa gerek.

Her ne kadar insanları ekmek paralarını yollara göre (fuhuşla da uğraşsalar, dilenci de olsalar, vekillik de yapsalar; nur içinde yat Neyzen!) asla yargılamasam da bunu çok iyi yapan bir kitleyi odak seçmiş bir gazetede böylesine garip bir durumun olması... garip işte.

Sayın Zaman, senin de gazetecilik konusunda atman gereken çok adım var. En ılımlısı olman iyi; ama hakikaten bugünkü sayınızda Abdullah Gül kustum. Ayrıca Fetullah Gülen ve benzerlerine hizmet ederek nasıl bir vicdan borcu ödüyorsunuz bilmiyorum ama Kürsü adlı bölümünüze bir kürsüye daha fazla yakışanları çıkarmanızı öneririm. Küresel ısınma ve iklim değişimini tövbeyle duayla çözebiliyorsanız aslansınız kaplansınız. Çevreniz çapınızdan geniş diye diye Çapsız Abidin'e dönmemenizi dilerim. Ulan tekrar baktım Fetullah Gülen Hocaefendinin sohbet ve yazıları esas alınıyormuş. Evet, kürsüyü daha fazla hak edenler varken... Neyse.

Ekleme: Merak ettim. Dergilerde arka kapak ve ön-arka kapak içi reklamlar daha pahalıdır. zaman gazetesi de Fetullah Gülen Hocaefendi Hazretleri'nin Kürsü'sünün arkasındaki reklamlar daha pahalı mıdır? O ki sözleriyle insanları cism-i münevver eyleyen nur jeneratörüdür, onun sözleriyle aydınlanmış bir sayfanın arkası daha parlak görünecektir, sadakallahülazim. Bence reklamcıları bir düşünsün derim. Yahu aklıma geldi, nûr kaç amperdir? Gani Abi cevap alamamış da, tekrar sormak istedim.

Hiç yorum yok: