Sen mi Yazdın?


Gün geçmiyor ki bir başka kendini bilmez SDN'ye yorum yazmasın. SDN'de yayınlanan her yorumu teker teker okuyup onaylayan kişi olarak artık saçmalık seviyesinde olanları veya küfür içerenleri silmek zorunda kaldığımı belirtmeliyim.

Bu gün bir yorum, belli ki çekiş gücü yetersiz bir rakipten geliyor zira gayet düzgün ve yazım kurallarına uygun şekilde yazılmış bir yorumdu, bir şirketten gelen bültenin derlemesine ismimi yazmamı eleştiriyordu. Gerçi eleştirmek de değil ya yermek diyelim. Bu çekiş gücü düşük bir rakibimiz olduğunu tahmin ettiğimiz kişi belli ki konunun basına yakın zamanda aktarılmış bir haber olduğundan da haberdardı.

Bu ilginç bir soru. Sen mi yazdın? Evet; genellikle firmalardan gelen bültenler şişirme övgülerle bezenmiş sözcükler ve nasıl sunulacağı şaşırılmış teknik bilgiler barındırır. Eğer birisi oturup bütün metni kendisi, sıfırdan ve çok daha doğru şekilde bilgilendirici biçimde yazıyorsa o yazıyı o yazmıştır. Kendim için söylemiyorum. Alelacele gelen bülteni sayfaya çakıp geçen yayıncıları da görmüş birisi olarak bu konuda, kimse kusura bakmasın, "sen mi yazdın lan zırtapoz" laflarına pabuç bırakacak değilim.

Geçenlerde adını burada vermeyeceğim bir firmadan bir haber metni geldi. Evirdik çevirdik metni adma edip yayınladık. Ardından bir okurumuz forumlarda haberi yayınlamış; ki kendisi anasayfayı çok yakından takip eder, maalesef bizim yayınladığımız haber olduğunu anlamamış bile. Düşünün işte,
gelenin bir basın bülteni olmasına rağmen bizler nasıl uğraşıyoruz. Tabii kendileri bülteni sayfaya çakmaya alışmışsa, yapabilecek birşey yok.

Güzel günler dilerim.

1 yorum:

Ali Rıza BABAOĞLAN dedi ki...

Ama bu çekiş gücü yetersiz rakibiniz içerisinde "Sen mi yazdın lan zırtapoz" cümlesi geçen bir yorum yazabiliyorsa, demek ki sizi çok yakından takip edip bu tür bir olay olurda bende laf sokmaya çalışırım diye uğraşan yani açığınızı arama uğruna sizi her gün takip eden bir rakibiniz. Ne diyelim allah yardım etsin.