Sayısal Sevgi


Hayallarin çevrimdışı kaldığı bir dünya internet. Ağlar arası ağ anlamındaki "internetworks network" sözcüğünden geldiği rivayeti aklımda sürekli nedense. Başkalarındakini tüketmeden kendimize de bir parça almamızı sağlayan bir teknoloji sayısallık. Kopyala veriyi ve sadece bir veri yığınına dönüştürülebilen bir parça eseri kendine de alıyorsun. Verendeki eksilmiyor ama alandaki çoğalıyor.

Sevgiyi de sayısallaştırsak mesela... Verende hiç azalmasa, alanda ise hep artsa. Mümkün müdür acaba? Herkese yetse herkesin sevgisi; kimse açıkta kalmasa. Gönül senetlerinin her vadede değeri yükselse ama yine kimse karşılığını aramasa.

Ne güzel oldu kurgusu; ama mesele içinin dolması.

1 yorum:

fish dedi ki...

ortada hep bir sevgi olsa yani...hiç bitmese,tükenmese mi diyosun :) gerçek sevgi böyle değil mi zaten..hem gerçek sevgiyi ölçemeyiz ki sayısallaştıralım...ama malesef bazı sevgiler,bazı insanlar tarafından çok çabuk tüketilir...veren gerçekten sevmişse eğer sevgi onda azalmaz ama, ağları koparır...alan da haketmemişse eğer o sevgiyi , hep bir ağ sorunu ile karşılaşır..yeri gelir arttırmak istese de kendinde o sevgiyi, bu defa da bağlanacak yer bulamaz...
kısaca sanaldaki bolluk, kolaylık ve ölçülebilirlik,gerçek hayatta na-mümkündür :(( ...keşke olsa da hayal kırıklıkları sonrası yeniden sevebilsek hiç azaltmadan..