Sakal Bıyık Olayları


Önce alıntı yapalım:

"Sakallıyı işe almam, diyenler ayırımcıdır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sakallı, bıyıklı adamı katiyyen işe almam" diyen Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a tepki göstererek, "'İşyerime sakallı ve bıyıklı olanı asla almam' diyenlerden yana olmadık. Bunlar ayırımcılığın ta kendisidir. Bugün dünyanın neresinde böyle ilkel anlayış var?" dedi.

4 Temmuz 2007 - Milliyet

- - - -

Canım Başbakanım,

Zat-ı âlileriniz su hizmetlerinden eve vana takmaya gelen şalvarlı ve çember sakallı devlet memurlarını olağan karşılıyor olabilirsiniz; ama biz karşılamıyoruz. Medeniyetin ölçütü, şer'i hükümlerle kafayı bozan birisinin buyurduğu ve sizin gibilerin taparcasına sevdiği gibi beden açma kapama değil, bedeni diğer insanlara saygı seviyesinde biçimli tutmakır. Kurduğu şirketin nasıl bir profil çizmek isteyeceğine yöneticisinin karar vermesi olağandır. Sonuçta dış görünüş kolaylıkla değiştirilebilecek şeylerdir. Hatta, okullarda tek tip kıyafet uygulaması vardır. Belirli tüzükler vardır. Herkes istediği gibi giyinemez. Sanırım bunları unutuyorsunuz.

Bir çalışana sakalını kes, bıyıkla gelme veya şekerim çok dekolte giyinmişsin, demek ayrımcılık değildir. Gayet medeni taleplerdir. Benim de şirketim olsa ve iş yaptığım iş kolu neyi gerektiriyorsa, ben de işçimi ona göre yönlendiririm. Bu sizin düşünce yapınıza sahip insanlarda görülen "az Allah'lıları" eleme, "çok Allah'lıları" işe alma gibi birşey de değil (malum, sizinkiler "Allahsız" tabir edilenleri pek sevmez). Ya da fiziksel engele sahip insanları dışlamak da değil.

Beni dinlediğiniz için teşekkürler Canım Başbakanım

- - - -

Sözün özü: Fol çok, yumurtada da geri kalmıyoruz maşallah.

3 yorum:

fish dedi ki...

cennete de sakalsızları almıyolarmış...fetva çıkmış..

çok kınadım büyük ayrımcılık...

burdan yırtıyorum zannetim ama meğersem saçı görünenleri de almıyolarmış. :(


see you in hell baby..

İntro... dedi ki...

tabi ayrımcılık kardeşim.orada bakarsanız sakalı bıyığı olanlar vardır.tıraş olmadan gelen insanlar var.mesela top sakalı olan var.bunları niye işe alıyorsunuz.geç onu hadi alıyorsunuz bu adamlar ne iş yapacak(sakallı olanlar).ha diyeceksiniz "onlar da sakallarını kesip iş arasınlar."ben de derim ki size sana ne kardeşim adamın tipinden.sen saçı uzun olanı kabul ediyorsun da niye sakalı uzun olanı kabul etmiyorsun?...teşekkürler...

Berkin Bozdoğan dedi ki...

Adam açıklama yapıyor sakallı bıyıklı olanı almam diyor. Saçını kessin veya toplasın da diyordur illa. Ayrıca başbakanla vatandaş arasına girmeyin. :D

Yahu şirketlerin kılık kıyafet yönetmelikleri vardır, uymayan orada çalışmaz. Bu konuda şalvara, çember sakala, yarım metre göğüs dekoltesine ve parmak arası terliğe izin vereni de vardır. özgürlük isteyen orada çalışsın. Kimse adam işe girdikten sonra "bele olmaz gadaşım" demiyor. Buranın kuralı budur, beğenmezsen çalışma deme özgürlüğü vardır.

Bu konuyu takıye amacıyla demokrat libertaryen ayaklarına yatan ama özünde yıllardır içinde yatan din faşizmini savunan bir liderden duymak çok komik. Geri kalanını tartışırız.