Hayattan Bezer mi İnsan?

İnsan ölmek istemez. Hani hep anlatılan bir şeydir; herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. Zaten sürekli orada burada bahsedilen meşhur ölüm sonrası muhteşem ödülün mekâna bürünmüş haline gideceğinize kesin gözüyle bakacak kadar benmerkezcil ve narsist değilseniz hayatla ilgili şeyleri anlamak için daha fazla kaygı duyuyorsunuz. Ayrıca zaten sürekli iyi çocuksanız, akıllı uslu bir insan olmuşsanız ve/veya beyniniz yeterince yaratıcılık gösteremiyorsa ve varsayılan din yaklaşımlarıyla hayatınızı sürdüren çoğunluktansanız sizden daha huzurlusu yok. Bakkaldaki etiketlere bakıp alışveriş yapmak kadar rahat. Cebindeki parayı biliyorsun, alacak şeyi biliyorsun; hadi para çıkışmazsa "sonra veririm abi" diyebiliyorsun. Daha güzelini söyleyeyim; kredi kartına abansan bile bir yerde "reset tuşu" falan bile oluyor.

Diğer taraftan, öyle garantili bir kooperatif işletmesi gibi öldüm ve ebedî huzura kavuştum fantezileriniz yoksa  hayata daha fazla sorgulayıcı gözle bakmanız gerekiyor. Zira birçok şeyi olduğu veya size anlatıldığı gibi kabul etme şansınız azalıyor. Ya da nasıl diyeyim, bilince karşı bir sorumluluk hissetmeye başlıyorsunuz derinlerden...

Bu noktada, laylaylom yaşayan türdeşlerinize bakıp hayatın ağırlığından bezebiliyorsunuz. Bir salak ben mi varım deseniz de bilinciniz size bazı sınırlar çiziyor. Yanlış belledikleriniz, emredilmeyen şeylerden kendinize çıkarttığınız erdemlerinizle birlikte her yanınıza sınırlar çiziyor.

Bir salak ben miyim bu dünyada, diyorsanız; bilin ki yalnız değilsiniz. Benzerlerinizi bulmanız yine de kolay olmayacak aa umudu sadece hayal kırıklığına giden yoldaki ilk adımınız bellememeniz size bu acıya biraz daha katlanma gücü verecektir.

3 yorum:

Pabuc dedi ki...

ya herşeyi sorgulayıp işin içinden çıkamayınca ''abi ben salak gibi davranmayı öğrensem daha rahat yaşarım ''diyenler...var böyleleri de var ;)

Berkin Bozdoğan dedi ki...

Değil mi. :D O şekilde rahat edebilen varsa gelsin konuşalım, öğrenelim. :)

İnsan bildiği bir şeyi bilmemeyi tercih edemez, diye bir söz var. Salak gibi davranmayı hakkını vererek yapabilmek için ya çok iyi oyuncu olmak ya da hakikaten içerideki en saf salağı keşfedebilmek ve birkaç sigortayı kapatıp o durumu sindirebilmek gerekiyor. Yok yani ben yapamam.

Pabuc dedi ki...

tamam aklımda olsun onlarla karşılaştığım da ilk size gönderecem ;)
Kaçmak gibi düşüneebiliriz..Gerçeklerden kaçmak...Daha laylaylom şeylerle vakit geçirince önemli şeyleri düşünüp uğraşmaya vakit kalmaz bu da bi yol..

Neyse işte:)