Acer Timeline 8310T İçin Ek Bileşenler, Bluetooth ve Söküm Rehberi


Eğer Acer Timeline'ın 8310T modeline sahipseniz ve bu Bluetooth'suz sürümse, bunu eklemenin bir yolu var. Her ne kadar Acer servisleri bunu eklemese de siz yapabilirsiniz (garanti konusuna girmiyorum). Şimdiye kadar yayınlandığını görebildiğim tek söküm kılavuzunu burada görebilirsiniz. Tıklayın!

Ek SSD ve 3G Modem İster misiniz?

Bluetooth ekleme yöntemi haricinde içerideki diğer boşluklar da dikkat çekici. 2,5 inçlik disk boyutlarındaki bir SSD'nin sığmayacağı gücü kuvveti yerinde bir SATA yuvası ve klavyenin altındaki ikinci mini PCI Express yuvası dikkatimi çekti. Elbette ilk iş Bluetooth'tu ve hemen Ebay'den siparişi verdim. Hatta bir tane fazla sipariş verdim; isteyen olursa (kendisi takmak isterse veya hadi beraber takalım diyerek sorumluluğu kendi üzerine alırsa) makul bir fiyattan kendisine verebilirim.

Bluetooth yanında makine içine SanDisk'in minik SSD ürünlerini sanırım tıkıştırmak mümkün olacak (bunu deneyeceğim). Emin değilim ama bu bilgisayarda iki tane disk fikri fena gelmiyor değil mi? :) Hatta aynı SSD'den iki tane alıp 128 GB'lık RAID 0 dizisi oluşturmak mümkün. Çılgınca geliyor!

3G Modem Davası

3G geliyor dertler büyüyor da olsa internete erişmek için telefonu modem yapma fikrine sıcak bakmıyorum. USB modemler feci çıkıntı yaptığı ve kırılmaya müsait olduğu için beğendiğim ürünler arasında değil. Bunun yanında 13,3 inçlik Timeline üzerinde ExpressCard yuvası da bulunmuyor. Neyse ki, daha önce verdiğim bağlantıda görebileceğiniz üzere, üründe klavyenin altında bir tane daha mini PCIe yuvası var (diğer kapağın altında, kablosuz ağ kartının takılı olduğu yer). Buraya ne yakışır? SIM yuvası üzerinde olan bir modem kartı elbette.

Gelişmeleri buradan aktaracağım.

Hiç yorum yok: