Korsanın Partisi mi Olurmuş?

Şu sıralarda, isterseniz bir heves diyin, isterseniz de son zamanlarda anlamsız biçimde karşımıza konulan kanunların bir sonucu diyin, Türkiye'de bir Korsan Partisi kurulması için çalışmalar var. Ben bu çalışmaları yakından takip ediyorum, elimden çok fazla bir şey gelmese de yardımcı olmak konusunda hevesliyim. En, nihayetinde bu işin peşindekiler yabancı değil. Yaşça ve deneyimce büyüğüm olan ve abi dediğim insanlar da konuya dahil.

Neden Korsan Partisi?

İsveç'te The Pirate Bay'in kapatılma davasına... diye başlayıp bütün hikayeyi anlatmayacağım; ama son zamanlarda çıkan ve internetle ilgili herhangi bir özgürlüğümüzün elimizden alınmadığı veya dijital mahremiyetin çiğnenmediği tek bir yasa var mı? Yok! Bu konuda 1984 uygulamalarına karşı bütün dünyada etkinlik yapan fikirdaşlar, o ülkedeki Korsan Partisi altında bir araya geliyor. Eh, biz de elimizde hiçbir şeyin kalmayacağı günleri yakında gördük ki böyle bir şeye kalkışıyoruz.

Zor Alırsınız Oy!

Amaç çok oy alıp iktidar olmak falan değil. Zaten Korsan Partisi, hiçbir ülkede kendi doktrini olan üç temel prensip haricinde görüş bildirmiyor. Nedir bu temeller? Henüz siyasal bir oluşum olarak var olmayan Türkiye Korsan Partisi'nin internet sitesinde bu konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz.

İlk amaç, bu tür hak ve özgürlüklerle ilgili bir oluşumun var olması ve sert basın açıklamalarıyla özellikle bilişim basınında yer almak. Klasik sağ-sol davasına bulaşılmayacağı için, ülkemizdeki bilişim basınının da bu konularda bizlere hararetle destek veredeğini düşünüyoruz. Sonuçta gündelik siyaset bilişim yayınına giremez ama Korsan Partisi gibi bir akım elbette yer bulacaktır.

Yani...

Bindik bir alâmete gidiyoruz kıyamete, durumu söz konusu. Güzel şeylere gebe bir oluşum. Yoksa parlamentoda kıyak bir para karşılığı takılmak gibi hedefler yok.


Hiç yorum yok: