Kurulum Bitti, Klonların Saldırısı Dindi


Mü-Yap bünyesinde iki kişi olarak giriştiğimiz, net dört günde biten (4x24 saat) ama aslında 15-20 adam günlük iş olan operasyonumuz bitti. Her şey olması gerektiği gibi çalışıyor. Arada çıkan ufak tefek arıza lar (unutulan veya talebe göre kurulacak olan yazılımlar) haricinde her şey güzel. Ben de Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece 11 saat uyuyarak yorgunluğumu attım. İlginç değil mi? Aslında Tarkan gibi kahramanlar hancının kızıyla takılıp yorgunluk atıyor, ben bildiğiniz uyuyorum. :)

Bu arada yeni alınan bilgisayarları teker teker kurmamak için birine kurulum yapıp o diski çoğalttık; mitoz bölünmesini sağladık. [:) Bu iş için kullanabileceğiniz ücretsiz bir yazılım arıyorsanız Easeus Todo Backup'ı öneririm*. Windows'un birçok sürümünde (ben Vista x86-64 altında kullandım) çalışıyor ve isterseniz sürücüyü cart diye klonluyor (evet, cart diye affedersiniz).

Yazılımın sitesi burada.

*
Not: Bu yazılımla hiçbir ilgim yok, geliştiricisini tanımam etmem. Benim işimi gördü. Sizde ters teperse, veri kaybederseniz, daha önemlisi beş altı yıldır biriktirdiğiniz porno arşivinizi uçurursa falan ben bilmem, etmem. Tanışmıyoruz bile, valla billa!

5 yorum:

Adsız dedi ki...

çisıs krayst duuuğğd

Blackblue dedi ki...

Ghost'u alternatif olarak kullanıyordum ben. Son sürümünde bootable olarak ntfs desteğide var. Senin önerdiğinide indirip bir bakayim :)

Berkin Bozdoğan dedi ki...

Bu yazılımın özelliği ücretsiz olması. Ghost satın almaya vakit yoktu, hem de teker teker her bölümle uğraşmak gerekiyordu. Easeus Todo Backup tek tıkla hallediyor. Ne yalan diyeyim üşendim Ghost'a biraz da. :P

Blackblue dedi ki...

hehe :))

Ghostun 8 versiyonunun bootable dosyası var 1 buçuk mb civarında. Onu bootable ayarlayıp boottan çalıştırdığınızda rahatça harddisk klonlama, partition klonlama yapabiliyoruz. Bu dediğim sürümde ücretsiz.

Senin dediğin bootable mı yoksa windows üzerinde diskleri bağlayıp mı klonluyor?

Berkin Bozdoğan dedi ki...

Ben işletim sistemi altında çalışan bir çözüm aradım. Makineyi başka işler için de kullanıyordum zira.