Yükselen Bilog Fetişizmine Karşıyım!

Bilogcu diye bir kavramı yine gözümüze gözümüze sokmaya başladılar. Yahu zaten profesyonel işlerinden kazandıkları bilgi ve deneyimi bizlerle paylaştıkları için bu kişilerin birçoğuna minnettarız ama tutup da bunu ayrıca bir işmiş/meslekmiş gibi anlatmanın âlemi yok. Bunu ülkemizde bir meslek olarak yapan kimse yok! Varsa bana bi uğrasın, en azından bildiklerini ben de kapayım.
Temeline baktığınızda internet günlüğü kavramının kitlesel iletişim aracı olmak dışında başka bir meziyeti de yok; elbette insanların kendilerini diğerlerinden ayırdıkları bir nitelik olması haricinde... Yakında kamplaşmaya falan da başlanır o zaman basarım kahkahayı.

İnternette günlük tutan insanların (bilogcular) kendilerine anlamlar yüklediklerini de görmeye başladık. Elbette her kitlesel iletişim aracı gibi günlüklerin de ulaştığı mecralar çok önemli; ama özel bir fetişizm yaratmanın anlamı yok. Zira gittikçe aslında hiçbir şey vermeyen ve deneyimsizliğini gözler önünde sergilemekten utanmayan insanlar da kerameti kendinden menkul medya canavarlarına dönüşecek. Bunun da bedelini hep beraber ödeyeceğiz. Sonra uyarmadı demeyin!


1 yorum:

Adsız dedi ki...

oww dets so emeyzing bradır