Hafiften Kişiliksizleşiyor muyuz?

Ağır konuşmayınca anlaşılmıyor galiba; o sebeple ilacı yoğun biçimde uygulamakta fayda var. Hatta bu ilacın kutusunda "haricen kullanılır" da yazmıyor. Artık nerenize uygunsa...

Toplumsal kitle iletişim araçları, ecnebice severlerin "sosyal medya" diye uydurarak kullandığı mecra, insanlara (ki bazı kaynaklarda eşref-i mahlûkat olarak anılır) neler yaptırmıyor neler! Maymun oluyoruz kardeşim, bildiğin primat hesabı. Ya da daha farklı memeli türlerine dönüşüyoruz. Koşanı kaplan, uçanı yarasa...

En son Deney7 diye artık insanların çılgınlar gibi ortamlara aktığı, orada burada beni seçerseniz şöyle yapacağım, dedikleri, siyasetçilerle muzavı giden acem atmalarını sergiledikleri videolarla destekçi topladıkları, kendilerinin ve destekçilerinin de bir şekilde ödüle gark olacağı bir yarışmaymış... Peki ne için? Windows 7'nin tanıtımı için. :) Oldu, gözlerim doldu, diyeyim de halk diline daha da yakınlaşmış bulunayım.

Bu toplumsal kitle iletişim araçlarının ortak özelliği insanların tek tuşla bir şeyleri beğendiklerini anlatabilmeleri, ama aynı tuşun beğenmeme eylemi için bulunmamasıdır. Elbette forum yapılarını toplamsal kitle iletişim olarak değerlendirirsek, bu konuya bir istisna bulmuş olabiliriz; zira o kısımlarda oylama sistemi geçerli durumda.

Kısaca dişe dokunur bir iş yapmadan sadece sayfa gösterimlerinin artırılması konusunda çok iyi çalışan toplumsal kitle iletişim araçları maalesef genellikle size hizmet etmek için değil kendilerine hizmet etmek için varlar. Onları doğru şekilde, isyanınızın şiddetiyle uyumlu biçimde ancak siz kullanabilir, bir işe yaramalarını sağlayabilirsiniz. Yoksa akvaryumdaki tatlı su içinde tatlı tatlı yüzen balıklardan farkınız kalmaz. Kişiliğinizi kaybetmeyin, direnin.

1 yorum:

What Ever dedi ki...

Nobody can spill water into your hand, maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnn