Kıskançlık ve Çekememezlik Üzerine

Sıkça söyleriz: Dünya küçük. Eh çok düz bir mantıkla eğer dünya küçükse, bazı iş kollarının çok çok daha küçük olduğunu düşünmek olasılık dışı değil. Özellikle de gazetecilik mesleğini bu iş kolunda icra eden insan sayısının taş çatlasa 100 olduğunu düşündüğümüzde... Dolayısıyla, bilişim basını tabir ettiğimiz, kiminin özünde mesleği icra ettiği, kimininse ustalar tarafından sallamadığı ama kendilerini bir kitleye hasbelkader kabul ettirdiği bir ortamda, ortaya attığınız bir lafın ne kadar hızlı gündemi tavaf edebileceğini bilememek sadece amatörlere özgür bir düşüncedir.

Amatör müsün, arkadaşım?

Bakın hâlâ kardeş, arkadaş muhabbeti yapıyorum. İyi niyetli bir insan olduğumdan kaynaklanıyor. Yüzünüze gülen insanların, hatta bunları şu an için amatör internet bilişim yayıncısı olarak niteleyebilirim, arkadan kuyu kazması, garip kıskançlıklar içinde hareketlerde bulunması çok garip. Gerçi firmanın sahibi hakkında bir şey diyemem ama editörü hafif garipmiş.

Açık konuşalım...

Her ne kadar kadrosundan eksilmeler de olsa, geniş kitlelere hitap eden bilişim yayıncılığı denince hâlâ shiftdelete.net en iyisi. Açık ara... Tartışmasız. Dolayısıyla hem sunduğu video içerikler hem de testlerle birçok alanda barındırdığı alanında en iyileri başarılı şekilde içeriğe çeviriyor. Tabii bu cart diye olmadı, yıllarca süründük: Firmalar ürün göndermiyor... kısmını geçtim, sallamayanlar ve Hakkı'ya (Alkan) "sen sat o siteyi o para getirmez" diyen vizyon özürlü mallarla uğraşmak ayrı bir dertti. Eh sonunda ciddi bir yayın ve kardeş yayınlarla (ve şu an bahsetmeyeceğim kardeş projelerle) birlikte ciddi bir yayıncı kuruluş söz konusu. Peki bunun karşılığında, yayıncılığı bilen ama henüz düşük bir okur kitlesine sahip bir kurumdaki editör, nasıl bir terbiyesizlik yapabiliyor? Bunu da anlatayım.


Büyüyün de gelin arkadaşım

Devenin nalı...


Bir arkadaşım malum (veya kimine göre meçhul) sitede çalışmak için başvuru yapıyor, ve bir mülakata alınıyor. Editör kişi arkadaşımla görüşürken "nereleri takip ediyorsunuz" gibisinden bir soru yöneltiyor. Eh, arkadaş da daha önce saydığım sebeplerden ötürü olsa gerek, ShiftDelete.Net'ten bahsediyor. Olay bundan sonra: Birden soğuk bir hava esiyor ve ortamı buz kesiyor. Sonuç: Kısa süren toplantıdan sonra arkadaşımıza veda ediliyor.

Öneri

Cin olmadan adam çarpmayın. Büyük medyanın desteğinin her zaman doğrudan bağlantıyla artırılan sayfa görüntülenme sayısına tekabül etmeyeceği ve bu desteklerin cart diye kesilebileceğini unutmayın. Yöneticilerden çalışanlara kadar herkesin bu minicik iş kolunda biriirini desteklemesini ve kıskançlık ve çekememezlik yerine dayanışma gerektiğini de unutmayın.


1 yorum:

What Ever dedi ki...

all you need is love, meeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnn